BOOM | Architectuurbureau alexAnder janssens


Wonen en werken combineren tot een boeiend geheel zonder dat ze met elkaar in conflict geraken. Afstand en nabijheid in balans trachten te brengen door een optimale organisatie.

Werffoto's

Afstand en nabijheid

In 1979 besloten de vorige eigenaars om twee arbeiderswoningen in het gehucht “Bosstraat” te Boom af te breken en de twee kadastrale percelen samen te voegen tot één om op die manier een ruime bel-étage woning te creëren.

Dankzij de betonnen constructie met grote overspanningen en het feit dat er in de tijd geen ‘bricolage’ had plaatsgevonden, konden we met een aantal strategische ingrepen het geheel omvormen tot een woning met kantoor, met respect voor elkaars nabijheid.

Het ganse gebouw werd voorzien van de meest hedendaagse technieken en de koudebruggen werden verwijderd door toepassing van hedendaagse aluminiumprofielen voorzien van hr-beglazing in combinatie met het isoleren en bepleisteren van de achtergevel.

Het kantoorgedeelte heeft, gezien de beperkte vrije hoogte van 2.50m, een in het zicht gelaten betonnen plafond met een mooie houtstructuur waarbij de technieken in het zicht gelaten werden door middel van industriële kabelgoten. In combinatie met de bestaande vloeren zorgt dit voor een strakke maar toch warme en heldere werkomgeving.

OPDRACHTGEVER Architectuurbureau alexAnder janssens bvba
INGENIEUR STABILITEIT Kurt Laeremans, Zwalm
AANVANG UITVOERING januari 2006
OPLEVERING november 2006