HOVE | Oogartsenpraktijk Dr. Helena Smet


Een uitbreiding van een landelijke villa met als belangrijkste eis van de gebruiker enerzijds het gebruik van ecologische materialen en anderzijds het bekomen van een perfecte harmonie met bestaande woning inzake materiaalgebruik en volumewerking.

Werffoto's

Wachten met zicht op het groen

Wegenwerken in het centrum van Hove deed de oogarts besluiten om de bestaande praktijk te verhuizen en onder te brengen in een uitbreiding aan de villawoning gelegen net buiten het dorpscentrum.

Een nieuw volume, met 1 enkele bouwlaag, werd aan de linkerzijde van de villa aangebouwd en strekt zich uit van in de voortuinstrook tot in de privatieve tuin achteraan de woning. Alle verschillende specifieke functies werden achter elkaar geschakeld; praktijk 1, wachtruimte, onthaal, archief en praktijk 2.

De openheid van de wachtruimte en het onthaal, met grote glaspartijen die uitgeven op de beplantingen van de zijtuin, staat in schril contrast met het gesloten karakter van de beide praktijken. Dit om de privacy van de privatieve woning niet te schenden.

De volledige praktijk is uitgerust met de meest geavanceerde technologie inzake toegangscontrole en beveiliging.

OPDRACHTGEVER Dr. Helena Smet bvba
INGENIEUR STABILITEIT Kurt Laeremans, Zwalm
AANNEMER RUWBOUW DWH Construct, Sint-Katelijne-Waver
AANVANG UITVOERING maart 2011
OPLEVERING augustus 2011