ANTWERPEN | AG Vespa


Een klein en verouderd appartementsgebouw met 3 wooneenheden in een hippe buurt te Antwerpen werd omgevormd tot 3 ruime, lichte appartementen voorzien van alle modern comfort, waarbij bewust werd gekozen om de bestaande houten vloeren te behouden.

Werffoto's

Loftgevoel in Park Spoor Noord

De woningen voldeden niet meer aan de hedendaagse normen van oppervlakte en comfort. Door het waardevolle karakter van de architectuur van het gebouw en de redelijke staat van het gebouw werd door AG VESPA beslist het pand niet af te breken, maar te renoveren.

Binnen een vooropgesteld bouwbudget moesten de verouderde appartementen binnen het bestaande volume omgevormd worden tot hedendaagse woongelegenheden die inzake afwerking en indeling aansluiting vinden bij de stadsontwikkelingen in deze buurt (Antwerpen Noord).

Het aantal woongelegenheden bleef ongewijzigd, 1 ap partement per verdieping. Een herindeling zorgt er voor dat de woonfuncties (open keuken en leefruimtes) aan de straatzijde komen te liggen en dat slapen / baden naar achter wordt gebracht. Het behoud en renovatie van de bestaande houten vloeren geeft de ruimtes een warm en authentiek gevoel.

OPDRACHTGEVER AG VESPA
AANNEMER RUWBOUW Renotec bvba
AANVANG UITVOERING januari 2011
OPLEVERING januari 2012