ANTWERPEN | Francken


Een groot en verouderd herenhuis met handelspand op het gelijkvloers in een hype buurt te Antwerpen werd omgevormd tot 2 ruime, lichte duplexappartementen voorzien van alle modern comfort. De ruime kelder met een vrije hoogte van bij 4 m werd opengewerkt en maakt zo mee deel uit van het handelspand op het gelijkvloers.

Werffoto's

Duplexappartementen op het zuid

Dit pand in de wijk Het Zuid te Antwerpen was voorheen een woonhuis voor de eigenaars van de bakkerij, die zich op het gelijkvloers bevond. Eveneens het personeel van de bakkerij kregen op de zolderverdieping van het huis onderdak.

Doorheen de afgelopen decennia was het pand in een verre staat van verkommering en verkrotting geraakt, wat het voor de bouwheer zeer eenvoudige maakte inzake het maken van bepaalde keuzen: alleen de voor en achtergevel konden behouden blijven. Alle houten draagvloeren werden afgebroken om vervangen te worden door betonnen vloeren.

De 2 duplexappartementen, waarvan het bovenste met een inpandig dakterras met uitzicht op de stad, grenzen met de slaapkamers aan elkaar. Stalen gegalvaniseerde trappen verbinden de woon- en slaapfuncties.

De voorgevel werd terug in zijn oorspronkelijke (witte) staat hersteld en bijgewerkt.

OPDRACHTGEVER Dhr. J. Francken
INGENIEUR STABILITEIT Kurt Laeremans, Zwalm
AANNEMER RUWBOUW GDR Verbouwingswerken bvba, Turnhout
AANVANG UITVOERING juni 2011
OPLEVERING september 2012