WIJNEGEM | Peeters


Een atypisch programma van eisen integreren en optimaliseren binnen de algemeen geldende traditionele stedenbouwkundige voorschriften.

Werffoto's

Binnen en buiten vloeien in elkaar

Boekhoudkantoor Peeters zocht een nieuwe locatie voor hun kantoren in de directe omgeving van hun oude kantoren. Hun oog viel op een perceel voor traditionele gesloten bebouwing. Door het maximale bouwvolume als uitgangspunt te hanteren, inclusief een volledige onderkeldering, en hierin grote perforaties aan te brengen, ontstond er een optimale oplossing voor hun specifieke programma van eisen. Binnen en buiten vloeien over in elkaar en zorgen voor een aangenaam werkklimaat. 

Dankzij de toepassing van gelijmd metselwerk ontstaan er massieven die perfect aansluiten op het concept van het insnijden van een monoliet geheel. Het vervagen van grenzen wordt op een poëtisch manier gerealiseerd door het aanbrengen van een fijnmazig houten latwerk voor bepaalde glaspartijen.

OPDRACHTGEVER Boekhoudkantoor Peeters
INGENIEUR STABILITEIT Jan Van Aelst, Antwerpen
AANNEMER RUWBOUW Bouwbedrijf Verschueren bvba, Zandhoven
AANVANG UITVOERING september 2004
OPLEVERING augustus 2005