LONDERZEEL | Vivijs


De uitbreiding van een gelijkvloerse alleenstaande woning, waarbij het reeds volledig afgewerkte woongedeelte diende behouden te blijven en de vraag zich stelde om een nieuw slaapgedeelte te bouwen.

Werffoto's

Uitbreiding naar de straat toe

Het grote voordeel van deze alleenstaande woning van het ‘bungalow’ type is volgens de bouwheer het grote contact met de tuin achteraan en rondom de woning. Het grootste nadeel is deze woning is de beperkte vloeroppervlakte, aangezien alle vertrekken zich op de benedenverdieping bevinden. Het gegeven dat de leef- en zitruimte achteraan de woning reeds volledig zijn afgewerkt en zich tot in de open nok van de woning uitstrekken, maakt dat er geopteerd wordt voor een uitbreiding aan de voorzijde van de woning.

De nieuwe uitbreiding aan de straatzijde van de woning strekt zich uit over 2 bouwlagen en onttrekt als het ware de bestaande woning aan het oog van de voorbijganger op de straat.

In het nieuwe strakke witte volume, met zinken dak, bevinden zich op het gelijkvloers een inkomhal met doorsteek naar de bestaande woning, de nodige bergingen en de master bedroom met badkamer. Op de 2de verdieping worden er 2 kinderkamers en een badkamer ingericht. De asymmetrische vorm van de hellende dakvlakken is aan de binnenzijde zichtbaar gebleven in de nachthal en de kinderslaapkamers.

De gewijzigde indeling en circulatie van het gelijkvloers (de inkomzone wordt verplaatst naar de zijkant van de woning) hebben als voordeel dat de voormalige keuken in de bestaande woning groter kan gemaakt worden en mee kan geïntegreerd worden in de leefruimte, met eveneens een toegang tot de tuin.

OPDRACHTGEVER Dhr. & Mevr. Vivijs - Vanhaute
INGENIEUR STABILITEIT Kurt Laeremans, Zwalm
AANNEMER RUWBOUW DWH Construct, Sint-Katelijne-Waver
AANVANG UITVOERING januari 2012
OPLEVERING juli 2012