BOOM | kinderkamer


3 in 1...

Samen apart slapen en studeren...

Een nieuw samengesteld gezin met 4 kinderen voor 2 slaapkamers. De grote afmetingen van één van de slaapkamers, (ruim 35m2) bieden de mogelijkheid om deze kamer op te splitsen in 3 compacte afzondelijke 'units', zonder in te boeten aan licht en ruimtelijkheid, of te vervallen in donkere kotjes...

3 afzonderlijke losstaande elementen met elk een slaap-en en werkplek worden achter elkaar in de kamer geplaatst. De lange kastenwand loopt door over alle 'units': een lange kleerkast.

De geïntegreerde dimbare LED verlichting kan per unit afzonderlijk bediend worden. De aanwezigheid van een zeer groot kamerbreed raam in de voorgevel, heeft als voordeel dat elke unit eveneens geniet van voldoende natuurlijk licht.

Er wordt getracht de opbergruimte te optimaliseren met een boekennis en schuiven onder elk bed. Door het bed iets hoger uit te voeren, ontstaat er meer bergruimte onder het bed.

De units komen niet tot tegen het bestaande plafond. Zo blijft de ruimtelijkheid van de grote kamer behouden. 

De elementen werden uitgevoerd in berken fineer en wit gelakte MDF. 

EEN DENKOEFENING EN ZOEKTOCHT NAAR EEN EVENWICHT TUSSEN VOLDOENDE PRIVACY VOOR DE KINDEREN ENERZIJDS EN AANDACHT VOOR OPENHEID EN RUIMTELIJKHEID ANDERZIJDS

OPDRACHTGEVER Janssens - Leenaards
AANNEMER DECOSTRUCT bvba
FOTOGRAFIE Bart Gosselin Photography
AANVANG UITVOERING november 2015

Bekijk de werffoto's