REET | Van Overbeke


Een groepspraktijk van kinesisten in het centrum van Reet ondergaat een totale "make-over"... Naast de keuze voor nieuwe en frisse afwerkingsmaterialen, wordt de bestaande indeling aangepast om zo de beschikbare oppervlakte optimaal te benutten. 

Werffoto's

Meer ruimte en plaats... zonder bij te bouwen

Het samenwerken in een groepspraktijk vraagt een strakke organisatie inzake administratie en agenda's. Maar ook een juiste indeling van de verschillende ruimtes in een dergelijke praktijk kan het werk vergemakkelijken. Naast het feit dat de bestaande werkplek te klein werd voor het groter wordende patiëntenbestand, was er ook nood aan een betere afstemming van de verschillende functies op elkaar: inkom, wachtzaal, secretariaat, oefenzaal, afzonderlijke onderzoekskamers,...

Aangezien de praktijk grenst aan de private woning, bestond de mogelijkheid om een paar vierkante meters af te snoepen van de woning en mee te integreren in de praktijk. Met enkele eenvoudige ingrepen, kon de interne circulatie in de praktijk geoptimaliseerd worden en kwam er meer ruimte vrij voor een ruime wachtzaal en een centraal gelegen secretariaat. 

Binnenin werd alles gestript tot op de ruwbouw en terug opgebouwd en afgewerkt. Er werd bewust gekozen voor een open en transparant geheel, met glazen binnenschrijnwerk, witte muren en een warme bruine vloerkleur. 

Aannemer kreeg 1 maand de tijd om dit alles te realiseren, om zo de periode waarin de praktijk niet in gebruik zou zijn tot een minimum te beperken. 

OPDRACHTGEVER Mevr. Ingrid van Overbeke
INGENIEUR STABILITEIT Kurt Laeremans, Zwalm
AANNEMER AFWERKING DECOSTRUCT bvba, Boom
AANVANG UITVOERING september 2015
OPLEVERING oktober 2015