REET | Van Overbeke


Meer ruimte en plaats... zonder bij te bouwen

Een groepspraktijk van kinesisten in het centrum van Reet ondergaat een totale "make-over"...

Het samenwerken in een groepspraktijk vraagt een strakke organisatie inzake administratie en agenda's. Maar ook een juiste indeling van de verschillende ruimtes in een dergelijke praktijk kan het werk vergemakkelijken. Naast het feit dat de bestaande werkplek te klein is geworden voor het groter wordende patiëntenbestand, is er ook nood aan een betere afstemming van de verschillende functies op elkaar: inkom, wachtzaal, secretariaat, oefenzaal, afzonderlijke onderzoekskamers,...

Aangezien de praktijk grenst aan de private woning, bestaat de mogelijkheid om een paar vierkante meters af te snoepen van de woning en mee te integreren in de praktijk. Met enkele eenvoudige ingrepen, kan de interne circulatie in de praktijk geoptimaliseerd worden en komt er meer ruimte vrij voor een ruime wachtzaal en een centraal gelegen secretariaat. 

Binnenin wordt alles gestript tot op de ruwbouw en terug opgebouwd en afgewerkt. Er wordt  bewust gekozen voor een open en transparant geheel, met glazen binnenschrijnwerk, witte muren en een warme bruine vloerkleur. 

Aannemer kreeg 1 maand de tijd om dit alles te realiseren, om zo de periode waarin de praktijk niet in gebruik zou zijn tot een minimum te beperken. 

NAAST DE KEUZE VOOR NIEUWE EN FRISSE AFWERKINGSMATERIALEN, WORDT DE BESTAANDE INDELING AANGEPAST OM ZO DE BESCHIKBARE OPPERVLAKTE OPTIMAAL TE BENUTTEN

OPDRACHTGEVER Mevr. Ingrid van Overbeke
INGENIEUR STABILITEIT Kurt Laeremans, Zwalm
AANNEMER AFWERKING DECOSTRUCT bvba, Boom
FOTOGRAFIE Bart Gosselin Photography
AANVANG UITVOERING september 2015
OPLEVERING oktober 2015

Bekijk de werffoto's