BEDOIN | Janssens


Les Baux m'a apprivoisé **

Wat voor de bouwheer initieel begint als een verhaal van "Wat als we nu eens...", krijgt al snel vorm na een 'coup de foudre' op die ene welbepaalde plek, die ene hellende wijngaard in het gehucht Hameau des Baux, op de flank van de Mont Ventoux.

Vanuit jarenlange intense ervaringen rond en op de Mont Ventoux, Vaucluse, Pays des Papes, gaat bouwheer op zoek naar de ideale locatie om er een persoonlijke uitvalsbasis te creëren. Een plek om tot rust en tot jezelf te komen in een natuurlijk decor, om te genieten en te overschouwen.

Het landschap rond de woning is het schilderij waar de woning zich inpast, zonder zelf té aanwezig te zijn. Een unieke ervaring met fantastische perspectieven en vergezichten over de wijngaarden en bossen op de flank van de Mont Ventoux.

Het bouwen van deze vakantiestek wordt een uitgekiende evenwichtsoefening, een zoektocht naar een evenwicht tussen enerzijds de strenge (en eerder traditionele) bouwvoorschriften en anderzijds het verlangen naar een moderne en strakke vormentaal. 

De woning wordt uitgerust met warmtepomp (lucht - water), wordt volledig verwarmd met vloerverwarming en wordt geventileerd volgens systeem D. (mechanische aanvoer en afvoer)

 

** I. Castelein, Mon(t) Ventoux: Zomers en Winters in de Provence, Manteau, 2015. 

EEN VAKANTIEWONING OPGETROKKEN IN TRADITIONELE PROVENCAALSE MATERIALEN MET EEN STRAK, HEDENDAAGS EN UITGEPUURD INTERIEUR

OPDRACHTGEVER Janssens
INGENIEUR STABILITEIT Kurt Laeremans
AANNEMER RUWBOUW Perez Frêres
AANVANG UITVOERING september 2016
OPLEVERING juni 2017

Bekijk de werffoto's