REET | Lambrechts


Zonevreemd wonen tussen de mais

2 kleine huisjes, zij aan zij midden in de velden. Vader en zoon naast elkaar. Voor de bouwheer grootvader en vader. Bouwheer koopt de woning van grootvader en beslist om deze verouderde woning te slopen en te vervangen door een nieuwbouw woning. Het wordt een woning die zich opent en richt naar de omliggende maisvelden.

Deze opdracht wordt voor bouwheer en architect een evenwichtsoefening tussen 2 uitersten: wat er aan de buitenzijde eerder mag uitzien als een pitoreske en hoevestijl achtige woning, moet binnenin strak, modern en badend in het licht ingericht worden.

Er wordt geopteerd om enerzijds toch te werken met eerder klassieke materialen (een lichte recuperatiegevelsteen, zwarte stormpannen, ronde regenwaterafvoeren,...)  maar deze anderzijds dan aan te wenden voor het optrekken van een a-typisch volume, waarbij het hellende dak achteraan lager doorschiet. 

Grote raampartijen aan de achterzijde zorgen voor een verbluffend zicht op de omliggede velden.  Eveneens de grote glaspartij boven de voordeur zorgt er voor dat de groene buitenomgeving vanuit de nachthal zichtbaar is en dat deze baadt in het licht. 

De woning wordt uitgerust met een nieuwe hoge rendements gaswandketel, wordt volledig verwarmd met vloerverwarming en wordt geventileerd volgens systeem C. (natuurlijke aanvoer en mechanische afvoer)

De keuken, volledig maatwerk, wordt uitgevoerd in witte Corian. De vloeren worden uitgevoerd in eiken parket, wit geolied. 

WAT ER AAN DE BUITENZIJDE EERDER MOCHT UITZIEN ALS EEN PITORESKE EN HOEVESTIJL ACHTIGE WONING, MOEST BINNENIN STRAK, MODERN EN BADEND IN HET LICHT INGERICHT WORDEN

OPDRACHTGEVER  Lambrechts - Reyniers
INGENIEUR STABILITEIT Kurt Laeremans
AANNEMER RUWBOUW Paul Verschueren Algemene Bouwonderneming bvba
FOTOGRAFIE  FC Lama
AANVANG UITVOERING februari 2014
OPLEVERING oktober 2014 (wind -en waterdicht)

Bekijk de werffoto's