ANTWERPEN | Adriaens


Klaar voor de opgroeiende kinderen in huis

De statige herenwoning in het centrum van Antwerpen beantwoordt nog niet volledig aan de noden van de bouwheer, een gezin met 2 opgroeiende kinderen...

De badkamer op de 1ste verdieping (tevens de enige badkamer in de woning) is erg verouderd, te klein voor het hele gezin en is tevens niet voorzien van de eisen en wensen die vandaag de dag gesteld worden aan de moderne badkamer. Naast de modernisering van de bestaande badkamer wenst de bouwheer een bijkomende 'kinderbadkamer' in de woning.

Aangezien de bestaande 'footprint' van de stadswoning niet kan gewijzigd worden, dient de uitbreiding in de hoogte te gebeuren. Dit biedt tevens de mogelijkheid om de volledige (gewijzigde) achtergevel te isoleren en in te pakken in een houten gevelbekleding. Het betreft een open systeem in Western Red Ceder, reeds vergrijsd bij plaatsing. 

Bouwheer wenst eveneens de bestaande keuken opnieuw in te richten om te komen tot een een modern, strak en wit geheel, waarbij een oplossing bedacht dient te worden voor de smalle ruimte naast het kookeiland. Deze zone is in nu te klein om een volwaardige tafel te kunnen plaatsen. Door de plaatsing van een lange zitbank over de volledige lengte van de keuken, wordt de doorgang naar de tuin terug ruimer en kan er wel met menig volk samen getafeld worden. 

Voor de binnenafwerking van de nieuwe badkamers en keuken wordt geopteerd voor een gietvloer (wit) waarbij ditzelfde materiaal eveneens wordt aangewend voor de afwerking van de douchewanden, de badrand en keukenbank. De badkamermeubels en het keukenwerkblad zijn uitgevoerd in witte Corian. 

EEN TE KLEINE EN VEROUDERDE BADKAMER DIE NIET MEER VOLDOET AAN DE HUIDIGE WENSEN VAN COMFORTABEL BADEN, WAARBIJ EEN UITBREIDING IN DE HOOGTE DE WONING VOORZIET VAN EEN TWEEDE BADKAMER

OPDRACHTGEVER Sweertvaegher - Adriaens
INGENIEUR STABILITEIT Kurt Laeremans
AANNEMER RUWBOUW Decostruct bvba
FOTOGRAFIE Bart Gosselin Photography
AANVANG UITVOERING augustus 2015
OPLEVERING janauri 2016

Bekijk de werffoto's