EDEGEM | Schepers


Centrale lichtstraat

Het nadeel van deze woning van het ‘bel-étage’ type is volgens de bouwheer het beperkte contact met de tuin en de geringe bruikbare bewoonbare vloeroppervlakte op de 1ste verdieping. De nieuwe uitbreiding aan de achterzijde van de woning strekt zich uit over 2 bouwlagen, waarbij een centrale lichtstraat in het dak en een vide met loopbrug op de 1ste verdieping zorgen voor een visuele scheiding tussen de bestaande woning en de nieuwe uitbreiding.

In de voormalige eetkamer op de 1ste verdieping is nu een bureauruimte ondergebracht, en ter hoogte van de voormalige keuken situeert zich nu de doorgang naar de zitkamer.

De woning wordt uitgerust met een nieuwe hoge rendements gaswandketel, verwarmd met vloerverwarming en geventileerd volgens systeem C. (natuurlijke aanvoer en mechanische afvoer)

De achtergevel is grotendeels opgetrokken uit glasoppervlakte waardoor er riant veel licht kan binnenvallen op alle verdiepingen en de bouwheer vanuit de zetel tevens een mooi uitzicht heeft op de groene bomenrijen achteraan de woning. Het 3-delig aluminium schuifraam optimaliseert daarbij het contact met de tuin. De nieuwe achtergevel is bekleed met een lichte gevelbezetting.

MEER BRUIKBARE BEWOONBARE OPPERVLAKTE, EEN ZEER STRIKTE BUDGETBEHEERSING EN EEN MODERNE STRAKKE AFWERKING, DIT ALLES IN COMBINATIE MET VEEL OPEN RUIMTE EN LICHTINVAL

OPDRACHTGEVER Schepers - Diels
INGENIEUR STABILITEIT Kurt Laeremans
AANNEMER RUWBOUW BVBA Gebroeders Heylen
FOTOGRAFIE Bart Gosselin Photography
AANVANG UITVOERING februari 2012
OPLEVERING juli 2012

Bekijk de werffoto's