ELEWIJT | Kiekens


Klaar voor de 21ste eeuw

De vrijstaande woning dateert uit 1971 en was op dat moment op alle vlakken mee met z’n tijd. Na 35 jaar moet de bouwheer echter vaststellen dat dit hoegenaamd niet meer het geval was. Evoluties op het vlak van akoestiek en geluidshinder, isolatiematerialen en rationeel energie-gebruik doen de bouwheer besluiten om de woning, mits een grondige verbouwing, klaar te stomen voor de komende 30 jaar.

Het concept voorziet in een uitbreiding van de woning in de hoogte, zonder afbreuk te doen aan de typische architectuur van de jaren ‘70. Het dak van het achterste volume van de woning wordt afgebroken en de buitenmuren worden opgetrokken. De nieuwe 1ste verdieping biedt plaats aan een masterbedroom, dressing, badkamer en sauna.

Door het achterste volume uit te breiden met een hedendaagse vormgeving ontstaat er een prachtige symbiose van gevelvlakken. Alle gevels van de woning worden geïsoleerd en afgewerkt met een lichte gevelbezetting. Alle bestaande en nieuwe dakvlakken worden eveneens geïsoleerd en bekleed met een zwarte vlakke dakpan.

De woning wordt voorzien van dubbele beglazing en een balansventilatie systeem D.

AKOESTISCHE EN ENERGETISCHE MAATREGELEN ZORGEN ERVOOR DAT DE BEWONERS IN ALLE RUST EN COMFORT KUNNEN GENIETEN VAN HUN WOONOMGEVING

OPDRACHTGEVER Kiekens - Lauwaert
INGENIEUR STABILITEIT Kurt Laeremans
AANNEMER RUWBOUW Gravo NV
FOTOGRAFIE Bart Gosselin Photography
AANVANG UITVOERING mei 2008
OPLEVERING NIEUWBOUW januari 2009
OPLEVERING AFWERKING mei 2009

Bekijk de werffoto's