LINT | Daems


Van gesloten naar open, van donker naar licht

Een kleine half open en donkere dorpswoning in het centrum van het landelijke Lint is totaal verouderd en voldoet niet meer aan de hedendaagse verwachtingen inzake comfort en afwerking. De nieuwe eigenaars zijn echter gecharmeerd door de mooie voorgevel en de centrale ligging van het pand.

Een grondige totaalrenovatie van de bestaande woning dringt zich op om te komen tot een moderne en lichte woonst, voorzien van voldoende comfort en ruimte voor de komende jaren. Alle koterijen achter en naast de woning worden gesloopt en er komt een nieuwe uitbreiding achteraan de bestaande woning. Licht en contact met de tuin zijn een belangrijk uitgangspunt bij deze totaalrenovatie. 

De nieuwe uitbreiding aan de achterzijde en zijkant van de woning strekt zich uit over 2 bouwlagen, waarbij een centrale lichtstraat in het dak en een vide met loopbrug op de 1ste verdieping zorgen voor een visuele scheiding tussen de bestaande woning en de nieuwe uitbreiding. Het licht valt zo tot diep in woning. 

Het storten van een nieuwe betonplaat, zowel in de bestaande woning als in de nieuwe aanbouw, laat toe om het geheel optimaal te isoleren en geven vrij spel inzake nieuwe technieken. De woning wordt verwarmd met een hoge rendements gaswandketel (radiatoren) en geventileerd volgens systeem C. (natuurlijke aanvoer en mechanische afvoer)

Voor de binnenafwerking wordt geopteerd voor een PU gietvloer in witte kleur. Voor de nieuwe buitengevels wordt gekozen voor een donkere houten gevelafwerking in combinatie met rode gevelsteen en zwarte aluminium ramen. 

EEN CENTRALE LICHTSTRAAT IN HET DAK EN EEN VIDE MET LOOPBRUG OP DE 1STE VERDIEPING ZORGEN VOOR EEN VISUELE SCHEIDING TUSSEN DE BESTAANDE WONING EN DE NIEUWE UITBREIDING

OPDRACHTGEVER Daems - De Bock
INGENIEUR STABILITEIT Kurt Laeremans
AANNEMER RUWBOUW DECOSTRUCT bvba
AANVANG UITVOERING november 2016
OPLEVERING oktober 2017

Bekijk de werffoto's