BEDOIN | Janssens


Het bouwen van deze vakantiestek werd een uitgekiende evenwichtsoefening, een zoektocht naar een evenwicht tussen enerzijds de strenge (en eerder traditionele) bouwvoorschriften en anderzijds het verlangen naar een moderne en strakke vormentaal. Dit resulteerde in een woning opgetrokken in traditionele Provençaalse materialen met een strak, hedendaags en uitgepuurd interieur.

Werffoto's

Les Baux m'a apprivoisé **

Wat voor de bouwheer initieel begon als een verhaal van "Wat als we nu eens...", kreeg al snel vorm na een 'coup de foudre' op die ene welbepaalde plek, die ene hellende wijngaard in het gehucht Hameau des Baux, op de flank van de Mont Ventoux.

Vanuit jarenlange intense ervaringen rond en op de Mont Ventoux, Vaucluse, Pays des Papes, ging bouwheer op zoek naar de ideale locatie om er een persoonlijke uitvalsbasis te creëren. Een plek om tot rust en tot jezelf te komen in een natuurlijk decor, om te genieten en te overschouwen.

Het landschap rond de woning is het schilderij waar de woning zich inpast, zonder zelf té aanwezig te zijn. Een unieke ervaring met fantastische perspectieven en vergezichten over de wijngaarden op de flank van de Mont Ventoux.

** I. Castelein, Mon(t) Ventoux: Zomers en Winters in de Provence, Manteau, 2015. 

 

OPDRACHTGEVER Dhr. & Mevr.  Janssens
INGENIEUR STABILITEIT Kurt Laeremans, Zwalm
AANNEMER RUWBOUW Perez Frêres, Le Barroux
AANVANG UITVOERING september 2016
OPLEVERING juni 2017