DUFFEL I CLEMENT


Moderne BEN - woning in uitvoering

In Duffel is binnenkort deze moderne nieuwbouwwoning te bewonderen, die zijn schoonheid dankt aan eenvoud en soberheid. De bouwheer heeft bewust gekozen voor een strakke, doch eenvoudige architectuur, in combinatie met aandacht voor techniek en oog voor detaillering. 

In deze verkaveling springt de voorgevel onmiddelijk in het oog: de grote vertikale glaspartij doet de inkom op het gelijkvloers en de nachthal op de 1ste verdieping baden in het licht. De voorgevel oogt nochtans zeer gesloten. Om de eenvoud en soberheid in de architectuur te bewaren, werd er slechts 1 enkel gevelmateriaal gebruikt: een rode gevelsteen in lang formaat, die met een dunbedmortel in wildverband werd uitgevoerd.  

De stalen zwevende treden, de glazen borstweringen, de gietvloer en de strakke ingerichte badkamer geven de woning ook binnenin een sobere en strakke uitstraling.  

Ook op het vlak van energie en isolatie trekt bouwheer in samenspraak met Groep Dirk De Groof en aannemer Decostruct bvba de kaart van het toekomstgericht bouwen. Driedubbel glas en goed geïsoleerde buitenschil (muren en daken) worden gecombineerd met ventilatiesysteem D, zonnepanelen en een waterpomp (lucht - water) met vloerverwarming.

Dankzij een goed doordachte opbouw en indeling, de juiste technieken, een zeer perfomante luchtdichtheid en voldoende isolatie, worden de gevraagde doelstellingen inzake BEN - bouwen zonder problemen ruimschoots gerealiseerd.

Verder kan een domoticasysteem, dat de bewoners op hun wenken bedient met efficiënt energiebeheer, toegangscontrole, vooraf ingestelde sferen, audio en bediening van de screens, niet ontbreken.

EEN MODERNE EENGEZINSWONING MET EEN STRAKKE EN OPVALLENDE VOORGEVEL, MET AANDACHT VOOR DE NIEUWSTE TECHNIEKEN EN OOG VOOR DETAILLERING IN DE AFWERKING

OPDRACHTGEVER  Coppieters - Clement
INGENIEUR STABILITEIT BALC
AANNEMER RUWBOUW DECOSTRUCT bvba 
AANVANG UITVOERING november 2019
OPLEVERING januari 2021

Bekijk de werffoto's