LINT | Daems


Een kleine dorpswoning in het centrum van het landelijke Lint is totaal verouderd en voldoet niet meer aan de hedendaagse verwachtingen inzake comfort en afwerking. De nieuwe eigenaars zijn echter gecharmeerd door de mooie voorgevel en de centrale ligging van het pand. Een grondige totaalrenovatie van de bestaande woning dringt zich op. Dit in combinatie met een uitbreiding achteraan en naast de woning. 

Werffoto's

Van gesloten naar open, van donker naar licht

Na aankoop van een half open, donkere en kleine dorpswoning, wil bouwheer deze omvormen tot een moderne en lichte eengezinswoning, voorzien van voldoende comfort en ruimte voor de komende jaren. Alle koterijen achter en naast de woning werden gesloopt en er kwam een nieuwe uitbreiding. Licht en contact met de tuin zijn een belangrijk uitgangspunt. 

De nieuwe uitbreiding aan de achterzijde en zijkant van de woning strekt zich uit over 2 bouwlagen, waarbij een centrale lichtstraat in het dak en een vide met loopbrug op de 1ste verdieping zorgen voor een visuele scheiding tussen de bestaande woning en de nieuwe uitbreiding. Het licht valt zo tot diep in woning. 

Het storten van een nieuwe betonplaat, zowel in de bestaande woning als in de nieuwe aanbouw, liet toe om het geheel optimaal te isoleren.

Voor de binnenafwerking werd geopteerd voor een PU gietvloer in witte kleur.  Voor de nieuwe buitengevels werd gekozen voor een donkere houten gevelbezetting in combinatie met rode gevelsteen. 

OPDRACHTGEVER Dhr. & Mevr. C. Daems - De Bock
INGENIEUR STABILITEIT Kurt Laeremans, Zwalm
AANNEMER RUWBOUW DECOSTRUCT bvba , Boom
AANVANG UITVOERING november 2016
OPLEVERING oktober 2017